Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
07.09.2015  

Zbiranje podpisov volivcev za podporo za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači

Zbiranje podpisov volivcev za podporo za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači

Ministrstvo za notranje zadeve nas je obvestilo, da je mag. Dušan Semolič, predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana, na podlagi Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi, v imenu zvez in konfederacij slovenskih sindikatov, vložil pobudo volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači.

 

Državni zbor je določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev torek, 1. 9. 2015, zadnji (šestdeseti) dan za zbiranje podpisov pa petek, 30. 10. 2015.

 

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: "ZA SPREMEMBO ZAKONA O MINIMALNI PLAČI."

 

Skladno s 16.b členom ZRLI da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo zahtevi oz. pobudi za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o minimalni plači.

 

Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Podporo lahko podajo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini in sicer tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba DKP.

 

Prosimo, da nas za overitev podpisa na veleposlaništvu predhodno pokličete za termin na telefonsko številko ++972 3 629 35 72/63.