Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
26.06.2012  

Koncert v počastitev Dneva državnosti

Veleposlaništvo RS je v počastitev Dneva državnosti poleg tradicionalnega diplomatskega sprejema organiziralo koncert slovenskega jazz glasbenika (bobnarja) Gašperja Bertonclja v enem od Telavivskih  jazz klubov na uglednem bulvarju Rotschild. Bertoncelj je s svojim izraelskim ansamblom predstavil svoj zadnji CD »Gašper Back in Town«, igrali pa so tudi pesmi z njegovih dveh predhodnih albumov.


Veleposlaništvo je po koncertu organiziralo žrebanje, glavne nagrade so vključevale CD-je z glasbo Gašperja Bertonclja. Za prvo nagrado pa je veleposlaništvo pridobilo sponzorstvo podjetja Olami (predstavnik Adrie Airways v Izraelu) in hotela Actum v Kranju, ki sta darovala povratno letalsko karto in dve nočitvi v hotelu Actum.


Na koncert so bili vabljeni predstavniki diplomatskega zbora v Tel Avivu, slovenska skupnost v Izraelu, prijatelji Slovenije, poleg tega pa so se koncerta udeležili tudi drugi obiskovalci jazz kluba. Številni gostje so uživali v sproščenem in neformalnem vzdušju in izvrstni glasbi.