Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
26.07.2012  

Podpis »Programa o sodelovanju med Vlado Države Izrael in Vlado Republike Slovenije na področju izobraževanja, znanosti, kulture, mladih in športa za leta 2012-2014«

Dne 26. julija sta veleposlanica Republike Slovenije Alenka Suhadolnik in namestnik generalnega direktorja za kulturne in znanstvene zadeve Raphael Gamzou na ministrstvu za zunanje zadeve v Jeruzalemu podpisala »Program o sodelovanju med Vlado Države Izrael in Vlado Republike Slovenije na področju izobraževanja, znanosti, kulture, mladih in športa  za leta 2012-2014«.

Program je podlaga za nadaljevanje razvoja sodelovanja v kulturi, izobraževanju in znanosti med državama. Program med drugim določa spodbujanje vzajemnega sodelovanja ustanov in organizacij, ki delujejo v kulturi, izobraževanju znanosti in umetnosti, ter izmenjavo literature, umetniških, znanstvenih in izobraževalnih vsebin. Spodbuja tudi medsebojno sodelovanje sredstev javnega obveščanja, radia in televizije, kinematografije, tiska in elektronskih medijev, poučevanja in učenja jezika in književnosti.

Program poleg ostalih področij sodelovanja predvideva podelitev petih osemmesečnih podiplomskih štipendij za slovenske podiplomske študente in raziskovalce v Izraelu in do tri devetmesečne štipendije za izraelske študente v Sloveniji.
Program bo začel veljati trideseti dan po podpisu.