Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
09.11.2015  

Veleposlanica Barbara Sušnik predala poverilna pisma predsedniku Države Izrael Reuvenu Rivlinu

 

Jeruzalem, 9. november 2015 – Veleposlanica Barbara Sušnik je danes, 9. novembra 2015, predala predsedniku Države Izrael Reuvenu Rivlinu poverilna pisma, s katerimi jo je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor imenoval za izredno in pooblaščeno veleposlanico Republike Slovenije v Državi Izrael.

Veleposlanica Barbara Sušnik je po slovesni predaji v pogovoru s predsednikom izpostavila prijateljske odnose med državama in zagotovila, da si bo prizadevala za njihovo nadaljnjo krepitev na vseh področjih vzajemno koristnega sodelovanja, s poudarkom na gospodarskem, znanstvenem in kulturnem sodelovanju. Pomembno je graditi na odnosih med ljudmi in njihovem medsebojnem razumevanju.

Predsednik Reuven Rivlin je v pogovoru izpostavil dobre in prijateljske odnose med državama kjub določenim razhajanjem v pogledih. Izrazil je interes za krepitev vsestranskih odnosov in posebej omenil nedavno predstavitev Luke Koper v Tel Avivu ter krepitev ekonomskih povezav med državama. Spomnil je na tragično usodo Judov v drugi svetovni vojni in izpostavil pomen razumevanja in priznanja Izraela kot judovske države. Veleposlanici Suśnik je izrazil dobrodošlico in ji zaželel veliko uspeha pri svojem delu.

 

Po uradni slovesnosti je veleposlanica Sušnik obiskala muzej in svetovni center za preučevanje holokavsta Jad Vašem.