Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
21.09.2011  

Močna udeležba slovenskih podjetij na izraelski poslovni konferenci o cestni infrastrukturi

V organizaciji Izraelske nacionalne družbe za ceste poteka v hotelu Carlton v Tel Avivu poslovna konferenca o cestni infrastrukturi, ki se je udeležujejo predstavniki sedmih slovenskih projektantskih in inženiring podjetij.
Povabilo na konferenco je posledica vzpostavljenega sodelovanja med Direkcijo Republike Slovenije za ceste in Izraelsko nacionalno družbo za ceste.
Veleposlanik mag. Sovič se je pred začetkom konference v Tel Avivu srečal z Marjanom Pipenbaherjem (Ponting), Samom Petrom Medvedom (Lineal), Milivojem Ročenovičem (BPI), mag. Marjanom Cimperškom (MEA Inženiring), dr. Vojkanom Jovičićem (IRGO Consulting), Angelom Žigonom in Andrejem Pogačnikom (Elea iC), mag. Alešom Žnidaričem (Zavod za gradbeništvo) in Lilijano Herga iz Ministrstva za promet.
Slovenska projektiva je že prisotna v Izraelu. Podjetje Ponting je projektiralo največji, 975 m dolg viadukt na hitri železniški progi med Tel Avivom in Jeruzalemom, ki bo zgrajen do leta 2014 ter 207 m dolg viadukt v Haifi, ki bo dokončan leta 2012. Izrael pripravlja obsežne nove projekte izgradnje avtocest in železniških prog, kar predstavlja pomembno priložnost tudi za slovenska podjetja.