Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Novice /
03.03.2020  

Izredni dogodki: koronavirus (COVID-19)

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je potrdila prisotnost novega koronavirusa (Covid-19) v Izraelu.

Slovenskim državljanom v tej državi svetujemo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in navodila ter usmeritve lokalnih oblasti.

Priporočamo, da pri načrtovanju poti spremljate razvoj širjenja virusa in njegove prisotnosti po območjih. Tistim, ki se odpravljate domov, svetujemo da to opravite na varen način z uporabo komercialnih prevoznih sredstev. Za lažje načrtovanje poti preverite, katere letalske linije delujejo.

Izrael je zaradi pojava Covid-19 uvedel prepoved vstopa v državo tistim tujcem ne-rezidentom, ki so v zadnjih 14 dneh obiskali LR Kitajsko, Južno Korejo, Italijo (vključno s transferji na letališčih v navedenih državah), Makau, Hong Kong, Singapur, Tajsko ali Japonsko (z izjemo transferjev na letališčih v teh državah).

Vsi, ki so prišli v bližnji kontakt z okuženimi, in vsi potniki, ki so prišli v Izrael iz ogroženih držav imajo obveznost 14-dnevne samo-izolacije na domu.

Svetujemo, da pred potovanjem v Izrael preverite zadnje informacije glede omejitev vstopa v Izrael na spletni strani Ministrstva za zdravje Izraela.