Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Sodelovanje na področju kulture in izobraževanja /

Sodelovanje na področju kulture in izobraževanja

Kulturno sodelovanje med državama temelji med drugim na Programu o sodelovanju med Vlado Republike Slovenije in Vlado Države Izrael na področju izobraževanja, znanosti, kulture, mladih in športa. Program med drugim določa spodbujanje vzajemnega sodelovanja ustanov in organizacij, ki delujejo v kulturi, izobraževanju znanosti in umetnosti, ter izmenjavo literature, umetniških, znanstvenih in izobraževalnih vsebin. Spodbuja tudi medsebojno sodelovanje sredstev javnega obveščanja, radia in televizije, kinematografije, tiska in elektronskih medijev, poučevanja in učenja jezika in književnosti.

Novice o aktualnih slovenskih kulturnih dogodkih v Izraelu lahko spremljate na Face Book strani veleposlaništva: Slovenia in Israel

Koristna spletna stran o slovenski kulturi in kulturnem sodelovanju: Culture.si

Program o sodelovanju na področju izobraževanja, znanosti, kulture, mladih in športa vključuje podelitev podiplomskih štipendij za slovenske študente in raziskovalce v Izraelu in štipendij za izraelske študente v Sloveniji. Informacije o štipendijah za študij v Izraelu so dosegljive na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Države Izrael, informacije o štipendijah tujim študentom za študij v Sloveniji pa na spletni strani CMEPIUS.