Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Gospodarsko sodelovanje /Slovensko-izraelska poslovna združenja /

Slovensko-izraelska poslovna združenja

Izraelsko-slovenska trgovinska in industrijska zbornica v Tel Avivu

Izraelsko-slovenska trgovinska in industrijska zbornica je bila ustanovljena oktobra 2009. Uradna otvoritev je bila 26. julija 2011 v Tel Avivu v prisotnosti predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Več podatkov o njej je na angleški verziji spletne strani zbornice Israel - Slovenia Chamber of Commerce and Industry: www.islcc.org

Predsednik zbornice: Eiran Bolless
Upravni direktor: Orel Hershkovitch   

Slovensko-izraelski poslovni klub v Ljubljani

Slovensko-izraelski poslovni klub je strokovno združenje gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov, ki delujejo na področju slovenskega, evropskega in izraelskega trga in jih v prvi vrsti druži potreba po širjenju gospodarskega, znanstvenega (strokovnega) povezovanja in sodelovanja, s poudarkom na tržišču Slovenije in Izraela. Deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije od marca 2011. Klub želi poglobiti sodelovanje in gospodarsko izmenjavo Slovenije z Izraelom, ki je na prvem mestu v svetu po številu inovacij na 1000 prebivalcev. Med dejavnostmi kluba je tudi skrb za povečanje razvoja poslovnih stikov in srečanj med gospodarstveniki, ki so zainteresirani za sodelovanje, ter organiziranje bilateralnih srečanj in obiskov mednarodnih konferenc ter sejmov.

 Predsednik kluba: Boštjan Kočar, E-mail: bk(at)h2o-group.eu Tel: (+386) (0)1 589 81 74