Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Napotki za potovanje v Izrael /

Napotki za potovanje v Izrael

Aktualne informacije o varnosti potovanj in varnostno priporočilo za Državo Izrael se nahajajo na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije. Za dodatne informacije o varnostnih razmerah se lahko državljani pred potovanjem v Izrael obrnejo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Tel Avivu.

Prav tako si na spletnih straneh ministrstva lahko preberete splošne napotke pred potovanjem in priporočila za bivanje v tujini.

Svetujemo, da skupine in posamezni državljani Republike Slovenije, ki potujejo v Izrael, o svojem prihodu obvestijo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tel Avivu ali Konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve. Potniki lahko prostovoljno izpolnijo obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga pošljejo na Veleposlaništvo RS v Tel Avivu (e-naslov: sloembassy.telaviv(at)gov.si) ali na Konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve (e-naslov: konzularne-zadeve.mzz(at)gov.si ali po telefaksu: +386 1 478 2316). S tem se olajša izvajanje morebitne konzularne zaščite. Spletni obrazec Podatki o potovanju v tujino

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.