Veleposlaništvo RS Tel Aviv /Napotki za potovanje v Izrael /

Napotki za potovanje v Izrael

Aktualne informacije o varnosti potovanj in varnostno priporočilo za Državo Izrael se nahajajo na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije. Za dodatne informacije o varnostnih razmerah se lahko državljani pred potovanjem v Izrael obrnejo na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Tel Avivu.

Prav tako si na spletnih straneh ministrstva lahko preberete splošne napotke pred potovanjem in priporočila za bivanje v tujini.

Svetujemo, da skupine in posamezni državljani Republike Slovenije, ki potujejo v Izrael, o svojem prihodu obvestijo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tel Avivu ali Konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve. Potniki lahko prostovoljno izpolnijo obrazec Podatki o potovanju v tujino in ga pošljejo na Veleposlaništvo RS v Tel Avivu (e-naslov: sloembassy.telaviv(at)gov.si) ali na Konzularni sektor Ministrstva za zunanje zadeve (e-naslov: konzularne-zadeve.mzz(at)gov.si ali po telefaksu: +386 1 478 2316). S tem se olajša izvajanje morebitne konzularne zaščite. Obrazec Podatki o potovanju v tujino: pdf ali word

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.